Kuřecí řízky s lečem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kuřecí prsa
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Lečo sterilované
  • 120 g Zakysaná smetana
  • 60 ml Olej slunečnicový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 dl Vývar slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 420 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 458 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 91.4 mg
  • Draslík 488.4 mg
  • Vláknina 844 mg
  • Vitamín A 844 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 6.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí řízky jemně naklepeme, osolíme je a obalíme v hladké mouce. V pánvi rozpálíme olej a na něm zprudka opečeme připravené maso, které ihned skládáme do pekáčku.

  • 2

    V pánvičce rozehřejeme máslo, přidáme na tenké plátky nakrájený česnek, ihned posypeme mletou paprikou, zalijeme vývarem a vše chvilku povaříme. Uvařenou směsí přelijeme připravené řízky v pekáčku. Následovně přelijeme lečem a vložíme do předehřáté trouby na 20 minut.

  • 3

    Zakysanou smetanu smícháme s moukou, která nám zbyla z obalování řízků, solí, pepřem a vlijeme do pekáčku. Maso obrátíme na druhou stranu a pekáček vrátíme do trouby na 10 minut.

  • 4

    Hotové jídlo vytáhneme z trouby, rozdělíme na talíře a s vhodnou přílohou servírujeme.

Komentáře k receptu