Kuřecí prsa s tofu a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Kuřecí prsa
  • 100 g Sýr sójový - Tofu
  • 100 g Celer sterilovaný
  • 100 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 100 g Tykev nakládaná
  • 2 ks Šalotka
  • 1 špetka Směs pěti vůní
  • 3 polévková lžíce Olej sezamový
  • 4 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 4 polévková lžíce Omáčka Hoisin
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 258 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 357 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 48.2 mg
  • Draslík 730.8 mg
  • Vláknina 4006 mg
  • Vitamín A 4006 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na nudličky. Oloupané šalotky nasekáme najemno.

  • 2

    Tykev, celer a kukuřičné klásky necháme okapat na sítě, poté vše nakrájíme na tenké nudličky a promícháme s masem.

  • 3

    Přidáme olej smíchaný s omáčkou hoi-sin a rýžovým vínem, ve směsi obalíme maso a necháme cca 15min marinovat.

  • 4

    Ve woku rozpálíme olej, vložíme maso včetně marinády a dusíme 8-10min. Nakonec přidáme tofu nakrájené na kostičky, dochutíme směsi pěti koření, rozdělíme do misek a ihned podáváme.

Komentáře k receptu