Kuře v česnekové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 ml Sherry brandy
  • 125 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Bobkový list
  • 8 stroužek Česnek
  • 1 kg Kuřecí stehna
  • 0.17 polévková lžíce Olej Heliol jedlý
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 377 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 328 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 138.3 mg
  • Draslík 379.2 mg
  • Vláknina 773.5 mg
  • Vitamín A 773.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí stehna zbavíme přebytečného tuku a rozporcujeme je na třetiny. Smícháme papriku, sůl, pepř a kuřecí maso ve směsi dobře obalíme.

  • 2

    Polovinu oleje rozpálíme ve větší pánvi a chvíli na něm smažíme neoloupané stroužky česneku, aby získaly hnědou barvu. Vyndáme z pánve a vložíme porce kuřete, každý smažíme asi 5 minut, přilijeme sherry a 30 vteřin povaříme. Přilijeme vývar a vložíme bobkový list. Zmírníme oheň, zakryjeme pokličkou a vaříme asi 10 minut.

  • 3

    Z opečených česnekových stroužků vymačkáme dužinu, přidáme nasekanou italskou petrželku a zpracujeme na pastu. Přimícháme ji ke kuřeti, přiklopíme a dusíme 10 minut, dokud maso nebude měkké. Podáváme horké s rýží nebo vařenými brambory.

  • 4

Komentáře k receptu