Kuřecí maso na rozmarýnu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Celer bulvový
  • 150 g Cibule
  • 350 g Kuřecí prsa
  • 100 g Pastinák
  • 150 g Houby čerstvé
  • 350 g Kuřecí stehna
  • 200 g Klobása vepřová
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 0.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 5 dl Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 841 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 137 g
  • Sodík 1364 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 191.4 mg
  • Draslík 992.7 mg
  • Vláknina 9845.5 mg
  • Vitamín A 9845.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvý rozmarýn omyjeme a posekáme najemno. Kuřecí stehna a prsa omyjeme, rozkrájíme, osušíme, potom je osolíme, opepříme bílým pepřem a posypeme rozmarýnem.

  • 2

    Očistíme a omyjeme houby, mrkev, celer a pastinák, zeleninu pokrájíme i houby pokrájíme na tenké plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Klobásu pokrájíme na kolečka.

  • 3

    V hrnci na rozpáleném oleji kuřecí maso zprudka orestujeme dozlatova, maso vyjmeme, k oleji přidáme máslo a když se rozpustí, přidáme cibuli se zeleninou, promícháme, chvíli (5 minut) zeleninu smažíme, přimícháme houby, klobásu, opět promícháme a vše smažíme ještě 5 minut. Maso znovu přiložíme k zelenině, podlijeme kuřecím vývarem a pod pokličkou při mírné teplotě dusíme doměkka cca 45 minut.

  • 4

    Když je maso měkké, do 0,5 dl smetany rozmícháme maizenu a přimícháme do omáčky. Povaříme 2 minuty, dosolíme podle chuti a podáváme.

Komentáře k receptu