Slepice na víně s houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 952 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 782 mg
 - Bílkoviny 118 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 375.5 mg
 - Draslík 1111.1 mg
 - Vláknina 1144.8 mg
 - Vitamín A 1144.8 mg
 - Vitamín B6 2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sušené houby namočíme do studené vody. Po chvíli je vymačkáme a nakrájíme na nudličky.
 - 
                                2
Očištěnou a omytou slepici naporcujeme, osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém oleji dozlatova. Přilijeme asi 3 dl vývaru, přidáme jemně nakrájenou cibuli, česnek utřený se solí, houby, rajčatový protlak a víno. Za občasného přelévání šťávou a podlévání vodou dusíme pod pokličkou doměkka.
 - 
                                3
Při podávání přelijeme porce slepice šťávou.