Slepice dušená se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 532 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 1112 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 144 mg
 - Draslík 792.9 mg
 - Vláknina 7791.5 mg
 - Vitamín A 7791.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 53.5 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slepičí maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, papriky bez jádřinců na proužky, očištěnou mrkev, petržel a celer na kostičky, houby na plátky, rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na čtvrtky.
 - 
                                2
V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme maso, osolíme, opepříme a chvíli podusíme ve vlastní šťávě. Podlijeme vodou a na mírném ohni vaříme 40 minut. Přisypeme houby, povaříme 10 minut, přidáme zeleninu a dovaříme.
 - 
                                3
Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny.