Slepičí brazilská polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 777 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 442 mg
 - Bílkoviny 97 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 296 mg
 - Draslík 1282.9 mg
 - Vláknina 3500 mg
 - Vitamín A 3500 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.7 mg
 - Vitamín E 3.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Menší slepici dobře očistíme a umyjeme pod tekoucí vodou. Rozpůlíme ji a dáme vařit spolu s rýží do hrnce se slanou vodou. Když je maso měkké, slepici vyndáme, necháme trochu zchladnout a z kostí obereme čisté maso bez kůže. Maso nakrájíme na menší kousky a vrátíme do polévky.
 - 
                                2
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji dozlatova, přidáme spolu s nasekaným kerblíkem do polévky a podáváme.