Slepice vinařská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 904 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 134 g
 - Sodík 380 mg
 - Bílkoviny 62 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 221.4 mg
 - Draslík 598.2 mg
 - Vláknina 1766.3 mg
 - Vitamín A 1766.3 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slepici zbavenou konců křídel rozčtvrtíme a čtvrtky upravíme naplocho. Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme, hrozinky dáme do sklenice a zalijeme 200 ml teplé vody.
 - 
                                2
Na rozpáleném sádle v kastrole slepičí čtvrtky dozlatova opečeme, a přendáme je do jiné nádoby. Na tuku pak dorůžova orestujeme cibuli, zaprášíme ji moukou a necháme zasmahnout. Zásmažku zalijeme suchým bílým vínem a 250 ml vody, osolíme, opepříme a metlou ušleháme na řídkou omáčku.
 - 
                                3
Do omáčky vrátíme opečenou slepici, kastrol přiklopíme a vložíme do trouby předehřáté na 160 °C. Při této teplotě slepici mírně dusíme doměkka. Chvíli před koncem dušení do kastrolu přidáme hrozinky a společně vše dodusíme.
 - 
                                4
Porce slepice podáváme přelité omáčkou s hrozinkami.