Slepičí Hopel
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1234 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 70 g
 - Sodík 1110 mg
 - Bílkoviny 130 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 660.7 mg
 - Draslík 1882.7 mg
 - Vláknina 12066.2 mg
 - Vitamín A 12066.2 mg
 - Vitamín B6 2.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 134.2 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 47.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou slepici den předem uvaříme ve slané vodě. Druhý den obereme maso a nakrájíme ho na malé kostky. Květák rozebereme na růžičky, opláchneme, uvaříme ve slané vodě a uvařené růžičky překrájíme. Mezitím oloupeme a nakrájíme cibule, dáme je ve velké pánvi zpěnit na másle, přidáme nakrájené slepičí maso, trochu opečeme, zamícháme, přidáme květák a směs ještě chvíli restujeme. Zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem, solí a pepřem a necháme ztuhnout.
 - 
                                2
Hotový pokrm rozdělíme na talíře a podáváme posypané sekanou pažitkou.