Slepice po šumavsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 801 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 460 mg
 - Bílkoviny 92 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 315.5 mg
 - Draslík 995.5 mg
 - Vláknina 3887.4 mg
 - Vitamín A 3887.4 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 72.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou a omytou slepici rozdělíme na porce a osolíme. Dusíme ji na jemně nakrájené cibuli osmažené na části másla s paprikou. Během dušení jen mírně podléváme.
 - 
                                2
Měkkou slepici vyjmeme, šťávu vydusíme, zalijeme smetanou, provaříme a procedíme. Slepici vložíme zpět do šťávy, přidáme na tuku podušené plátky hub a vše provaříme.