Slepice v polévce s domácími nudlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 472 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 1733 mg
 - Bílkoviny 61 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 199.3 mg
 - Draslík 556.2 mg
 - Vláknina 2673.2 mg
 - Vitamín A 2673.2 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slepice očistíme, opláchneme, vložíme do mírně osolené vody a uvedeme do varu. Přidáme nové koření a zvolna vaříme.
 - 
                                2
Po půl hodině varu přidáme oloupanou, rozkrájenou cibuli a očištěnou a omytou kořenovou zeleninu, nakrájenou na plátky. Dále zvolna vaříme.
 - 
                                3
Měkké maso vyjmeme, rozsekáme na porce a vývar procedíme. Porce zalijeme trochou vývaru.
 - 
                                4
Polévkové nudle uvaříme v osolené vodě téměř doměkka a propláchneme.
 - 
                                5
Nudle vložíme do vařícího vývaru, krátce je povaříme a vývar podle potřeby přisolíme.
 - 
                                6
Při podávání vkládáme porce slepice do jednotlivých porcí vývaru a přidáme omytou, nakrájenou petrželovou nať. Uvařené nudle můžeme zalít trochou vývaru a vkládat je do pokrmu až při podávání.