Candát s lanýži
Suroviny
- 800 g Candát obecný
- 16 g Máslo čerstvé
- 100 g Krevety tygří - loupané
- 300 g Žampiony čerstvé
- 200 g Bešamel
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 4 ks Nové koření celé
- 8 ks Lanýž
- 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 316 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 19 g
- Sodík 395 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 62.1 mg
- Draslík 390.1 mg
- Vláknina 2863.4 mg
- Vitamín A 2863.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykostěného a z kůže staženého candáta naporcujeme a podusíme v bílém víně spolu s cibulí a kořením doměkka.
-
2
Krevety osmahneme na másle, zalijeme vývarem z candáta a přidáme bešamel a podušené žampiony. Přilijeme šlehačku a citronovou šťávu a podusíme s candátem.
-
3
Při podávání ozdobíme každou porci lanýži.