Candát pošírovaný

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Candát obecný
  • 800 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 100 ml Víno šumivé (sekt)
  • 600 ml Vývar rybí
  • 1 kávová lžička Sardelová pasta
  • 4 ks Hřebenatka
  • 1 hrst Kopr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 šálek Citronová šťáva
  • 0.6 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 305 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 602 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 16.8 mg
  • Draslík 319.6 mg
  • Vláknina 20215.8 mg
  • Vitamín A 20215.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 320.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozmrazenou zeleninu povaříme 8 minut v rybím vývaru. Poté vyjmeme, necháme okapat a udržujeme v teple.

  • 2

    Filety z ryb opereme, osušíme, osolíme a zakapeme citronovou šťávou. Do zbytku vývaru přilijeme sekt, rozpustíme v něm sardelovou pastu a filety povaříme 7 minut na mírném ohni.

  • 3

    Hřebenatky podusíme 2 minuty na rozpáleném pepřovém másle.

  • 4

    Směs ze zeleniny rozdělíme na talíře, filety položíme do středu, na filety dáme hřebenatky, ozdobíme nasekaným koprem a podáváme.

Komentáře k receptu