Krůtí ragú se žampiony
Suroviny
- 400 g Krůtí prsa
 - 250 g Žampiony čerstvé
 - 250 ml Víno bílé
 - 250 ml Sherry brandy
 - 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
 - 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 0.16 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 406 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 74 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 66 mg
 - Draslík 572.6 mg
 - Vláknina 2317.3 mg
 - Vitamín A 2317.3 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na tenké nudličky. Opečeme je po všech stranách v pánvi na rozehřátém másle, vyjmeme a necháme na teplém místě.
 - 
                                2
Na výpeku necháme zesklovatět oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a společně podusíme. Zalijeme vínem a sherry a povaříme tak dlouho, až se tekutina svaří na polovinu. Osolíme, opepříme, přisypeme papriku a ochutíme worcesterskou omáčkou. Necháme jen přejít varem. Nakonec vložíme nudličky masa a krátce prohřejeme.