Volská oka s mletým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Cibule
  • 400 g Maso mleté - mix
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 0.11 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 410 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 279 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 225.9 mg
  • Vláknina 3477.2 mg
  • Vitamín A 3477.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté maso osmahneme na oleji, přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli a dále smažíme. Po chvíli zakápneme trochou vody, maso dusíme do měkka. Směs osolíme, okořeníme mletou paprikou, promícháme a rozdělíme do 4 zapékacích mističek.

  • 2

    Na masovou směs rozklepneme vždy jedno vejce, mírně osolíme, pokapeme horkým olejem, opepříme, přiklopíme a necháme ztuhnout bílky.

  • 3

    Podáváme jako teplý předkrm s chlebem nebo pečivem.

Komentáře k receptu