Papriky zapékané s houbovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Sýr Parmezán
  • 600 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Houby čerstvé
  • 125 g Mozzarella
  • 20 g Margarín
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Pórek
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.56 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 357 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 409 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 218.2 mg
  • Draslík 1018.1 mg
  • Vláknina 11590.9 mg
  • Vitamín A 11590.9 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.1 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu očistíme a omyjeme. Houby nakrájíme, cibuli drobně nasekáme, pórek pokrájíme na tenké plátky. Papriky rozpůlíme, zbavíme semeníků, stopky necháme. Papriky spaříme 3 minuty ve vroucí vodě, zprudka zchladíme a rozložíme na utěrku, řeznou plochou dolů, okapat.

  • 2

    Příprava bešamelu:

  • 3

    Do světlehněda opražíme mouku nasucho. Poté za stálého míchání přiléváme mléko a povaříme na hustý hladký bešamel, který necháme vychladnout.

  • 4

    Houby opečeme 5 minut na rozehřátém oleji, přidáme cibuli, pórek, majoránku a citronovou šťávu. Osolíme, opepříme a 2 minuty dusíme na mírném plameni. Vmícháme petrželku a polovinu směsi vložíme do zapékací mísy.

  • 5

    Do vychladlého bešamelu vmícháme žloutky a nastrouhaný parmezán. Dle chuti dosolíme a dopepříme. Na závěr vmícháme druhou polovinu směsi, řádně rozmícháme a hotovou směsí naplníme papriky. Plněné papriky vyskládáme na směs v zapékací míse, poklademe tenkými plátky mozzarelly. Pokrm pečeme 20 minut v předehřáté troubě na 200°C.

  • 6

    Hotové zapečené papriky ozdobíme lístky bazalky a podáváme jako přílohu k bramborové kaši či dušené rýži.

Komentáře k receptu