Špenátové oplatky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 175 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Tvaroh jemný
  • 500 g Špenát listový čerstvý
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 770 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 279 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 304.1 mg
  • Draslík 838 mg
  • Vláknina 10573.8 mg
  • Vitamín A 10573.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.6 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 54.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, nadrobno posekanou cibuli necháme zesklovatět na lžíci másla. Přidáme omytý, nasekaný špenát, když změkne, osolíme jej, opepříme, vyjmeme a necháme okapat.

  • 2

    Zbylé máslo ušleháme do pěny se špetkou soli, vmícháme mouku a mléko, těsto necháme asi 30 minut stát.

  • 3

    Tvaroh smícháme se solí, pepřem, citronovou šťávou a prolisovaným česnekem, přimícháme nasekanou petrželku.

  • 4

    Oplatkovač rozehřejeme a potřeme olejem. Do těsta vmícháme špenát, postupně pečeme oplatky.

  • 5

    Podáváme s bylinkovým tvarohem.

Komentáře k receptu