Pikantní fazole

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 100 g Okurky nakládané
  • 200 g Fazole bílé
  • 10 g Sardelové řezy
  • 100 g Paprika sterilovaná
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 263 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 842 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 2.1 mg
  • Draslík 990.8 mg
  • Vláknina 17289.8 mg
  • Vitamín A 17289.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole předem namočené uvaříme v téže vodě doměkka, scedíme je a necháme okapat.

  • 2

    Uvařené fazole promícháme s oloupanou, nadrobno nakrájenou cibulí, na kostičky nakrájenými okurkami a nadrobno nakrájenými sterilovanými paprikami.

  • 3

    Salát ochutíme rozetřenými sardelovými řezy a zalijeme nálevem připraveným z oleje, octa, pepře, soli a cukru.

Komentáře k receptu