Vepřové hranolky v leču

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Vepřová plec
  • 400 g Lečo sterilované
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 4 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 816 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 784 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 173.6 mg
  • Draslík 1140.5 mg
  • Vláknina 2153.5 mg
  • Vitamín A 2153.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 54.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na hranolky. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme maso a za stálého míchání je opečeme. Vmícháme mletou papriku, krátce osmahneme a podlijeme vodou. Osolíme, opepříme a dusíme.

  • 2

    K téměř měkkému masu přidáme rajčatový protlak, sterilované lečo a smetanu. Dusíme dále, až maso změkne a směs zhoustne.

Komentáře k receptu