Mořský vlk zapečený s rajčaty a parmezánem
Suroviny
- 80 g Máslo čerstvé
 - 4 ks Mořský vlk
 - 1 ks Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 1 špetka Sůl
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 hrnek Rajčatová šťáva
 - 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 3 polévková lžíce Strouhanka
 - 3 polévková lžíce Sýr Parmezán
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2845 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 102 g
 - Sodík 2848 mg
 - Bílkoviny 431 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 1164.2 mg
 - Draslík 8105.7 mg
 - Vláknina 6743.1 mg
 - Vitamín A 6743.1 mg
 - Vitamín B6 10.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 62.4 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 49.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve si připravíme filety z mořského vlka s kůží. Položíme je kůží dolů, osolíme, pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou. Vložíme je do pekáčku vyloženého pečicím papírem a potřeného olivovým olejem. Rajčata loupaná z konzervy zbavíme nálevu (vylijeme ho do misky vedle), smícháme je s drceným česnekem a sekanou petrželkou a poklademe směs na filety. Filety posypeme strouhankou smíchanou se strouhaným parmezánem a poklademe je plátky másla. Pečeme v troubě na 200 stupňů asi 15 minut.
 - 
                                2
Mezitím, než se upeče ryba, na pánvičce rozpustíme máslo, vlijeme šťávu z rajčat a vodu zredukujeme a ochutíme solí.