Řezy s tuňákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Listové těsto
  • 150 g Tuňák v oleji
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 388 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 109 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 212.6 mg
  • Draslík 115.2 mg
  • Vláknina 1869.9 mg
  • Vitamín A 1869.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listové těsto rozdělíme na dva díly. Z každého dílu vyválíme plát 3 mm vysoký. První položíme opatrně na plech.

  • 2

    Otevřeme konzervu tuňáka v oleji, olej slijeme a tuňáka vyklopíme do větší misky. Přidáme k němu 2 žloutky, nadrobno nakrájená 4 uvařená vejce, smetanu, sůl podle chuti a pepř. Vše dobře zamícháme.

  • 3

    Ze dvou bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme do směsi s tuňákem. Směs vyklopíme na první plát listového těsta, rovnoměrně rozetřeme a zakryjeme druhým plátem těsta. Okraje obou plátů těsta k sobě dobře přitiskneme.

  • 4

    Povrch na několika místech propícháme vidličkou a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 30 minut při 200 °C.

Komentáře k receptu