Rýže s mořskými plody

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rýže loupaná
  • 200 g Krevety tygří - loupané
  • 200 g Losos - filety
  • 200 g Sépie
  • 40 ml Olej olivový
  • 20 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 375 ml Víno bílé
  • 750 ml Vývar rybí
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Šalotka
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 778 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 972 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 97 g
  • Cholesterol 140.6 mg
  • Draslík 1014.9 mg
  • Vláknina 7877 mg
  • Vitamín A 7877 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi na oleji smažíme dva prolisované stroužky česneku, kolečka sépie, vyloupané krevety zbavené hlavy a nudličky z filet lososa. Až získají matný vzhled, přidáme nasekanou petržel, promícháme a odstavíme.

  • 2

    V oleji osmažíme šalotku, rýži a až se obalí olejem přilijeme i víno a to vaříme, dokud se nevstřebá. Přidáme nakrájená rajčata a vývar.

  • 3

    Dvě minuty před dovařením vmícháme mořské plody, rybu, smetanu, nastrouhaný parmazán a petržel. Po prohřátí podáváme.

Komentáře k receptu