Smažené obalované žampiony

Hodnocení 3x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Žampiony čerstvé
  • 500 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 šálek Mléko polotučné
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1218 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 129 g
  • Sodík 304 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 125.8 mg
  • Draslík 445.7 mg
  • Vláknina 3009.4 mg
  • Vitamín A 3009.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 11.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony očistíme, případně rozkrojíme na poloviny. Obalíme je v mouce smíchané se solí, vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance.

  • 2

    Obalené žampiony smažíme v pánvi v dostatečném množství rozehřátého oleje dozlatova. Vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce.

  • 3

    Podáváme s různě upravenými bramborami.

Komentáře k receptu