Lasagne s úhořem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rajčata
  • 50 g Petržel - nať
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Bazalka
  • 250 g Mouka pšeničná hrubá
  • 220 g Úhoř říční
  • 40 ml Olej olivový
  • 1 ks Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 431 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 33 mg
  • Draslík 244.8 mg
  • Vláknina 6005 mg
  • Vitamín A 6005 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Prosijeme na vál mouku a přidáme tolik vody, abychom rukama vypracovali vláčné a hladké těsto. Válečkem ho tence rozválíme a nakrájíme z něho 3-5 cm široké nudle.

  • 2

    Petrželku a česnek společně nasekáme. Do nádoby dáme olej, nasekaný česnek s petrželkou, dužinu z rajčat a lístky bazalky. Vše osolíme, opepříme, promícháme a zakryté pokličkou při mírné teplotě 8-10 minut podusíme. Přidáme na kousky pokrájené plátky úhoře a všechno ještě asi 12 minut dusíme.

  • 3

    Ve velkém hrnci uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a uvaříme připravené lasagne al dente. Scedíme je, promícháme s připravenou omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu