Brokolicová minestrone s ančovičkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brokolice
  • 200 g Těstoviny Orecchiette
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 50 g Ančovičky konzervované
  • 30 ml Olej olivový
  • 45 ml Víno bílé
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 200 ml Protlak rajčatový
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 515 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1327 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 21.4 mg
  • Draslík 538.5 mg
  • Vláknina 11129.8 mg
  • Vitamín A 11129.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 78.4 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli, česnek, chilli a 2 okapané nakládané ančovičky. Za stálého míchání smažíme 5 minut.

  • 2

    Poté vmícháme rajčatový protlak, přilijeme víno, osolíme a opepříme. Uvedeme do varu, přikryjeme poklicí a při mírné teplotě vaříme 15 minut.

  • 3

    Přilijeme vývar, přidáme růžičky brokolice, těstoviny a uvedeme opět do varu. Za častého míchání vaříme 7 minut, až jsou těstoviny hotové. Podle chuti dokořeníme.

  • 4

    Nastrouhaný sýr podáváme na talířku zvlášť.

Komentáře k receptu