Ovocný valentýnský dort

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Cukr moučkový
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 6 g Cukr vanilka
  • 60 g Pomeranče
  • 50 g Hrušky
  • 90 g Mandarinky
  • 70 g Kiwi
  • 40 g Ananas
  • 15 g Maizena - kukuřičný škrob
  • 250 g Listové těsto
  • 36 ml Zakysaná smetana
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 50 ml Marmeláda jablečná
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 629 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 51 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 179.9 mg
  • Draslík 198.4 mg
  • Vláknina 5330.2 mg
  • Vitamín A 5330.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těsto rozválíme a vyložíme s ním spodek zapékací formy ve tvaru srdce. Formu máme vyloženou pečícím papírem. Okraje těsta lehce zahrneme dovnitř.

  • 2

    Pečeme 25 minut při 230°C.

  • 3

    Smícháme cukr, maizenu, vanilkový cukr, žloutky a mléko a připravenou směs uvedeme za stálého míchání k varu.

  • 4

    Do horké a již z plotny odstavené směsi vmícháme pomerančovou kůru a šťávu. Necháme vychladnout a vmícháme zakysanou smetanu.

  • 5

    Hrušky dobře omyjeme, oloupeme a vyjmeme jadřince.

  • 6

    Dáme vařit ve vodě s cukrem. Těsně před varem odstavíme.

  • 7

    Mandarinky oloupeme ze slupek i jemných blanek.

  • 8

    Ananas a kiwi oloupeme a pokrájíme na tenké plátky.

  • 9

    Na vychladlý korpus namažeme krém a nandáme připravené ovoce.

  • 10

    Marmeládu ohřejeme a naředíme vodou. Vzniklou omáčkou potřeme ovoce i boky dortu.

Komentáře k receptu