Mořský vlk v bramborové košilce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 200 g Brambory
  • 40 g Petržel - nať
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 600 g Mořský vlk
  • 30 g Kopr čerstvý
  • 40 ml Olej olivový
  • 50 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 386 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 626 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 87 mg
  • Draslík 824.7 mg
  • Vláknina 4417.5 mg
  • Vitamín A 4417.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety osušíme, pokapeme šťávou z 1 citrónu, okořeníme solí a pepřem. Brambory oloupeme, nakrájíme na tenoučké plátky a vějířovitě je rozložíme na filety. V pánvi zahřejeme olivový olej, opatrně do něj vložíme ryby bramborami směrem dolů a 4 minuty opékáme, pak ryby otočíme, pánev přemístíme do předehřáté trouby a pečeme 10 minut při 160 °C. V pánvi zahřejeme máslo, přidáme bylinky a zbývající citrónovou šťávu, okořeníme solí a pepřem. Ryby rozdělíme na talíře a přelijeme horkou bylinkovou omáčkou.

Komentáře k receptu