Lasagne s čínským zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Těstoviny Lasagne
  • 800 g Zelí čínské
  • 250 g Sýr Ricotta
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 4 polévková lžíce Slunečnice - semena
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1228 kcal
  • Sacharidy 181 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 328 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 179 g
  • Cholesterol 240.9 mg
  • Draslík 749 mg
  • Vláknina 8496.9 mg
  • Vitamín A 8496.9 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.3 mg
  • Vitamín E 5.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 64.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nakrájíme, čínské zelí omyjeme a nakrájíme na nudličky. Cibuli s česnekem a bílými řapíky zelí podusíme na oleji asi 5 minut, přidáme zelené nudličky zelí, promícháme a pod pokličkou necháme stát na vypnuté plotýnce.

  • 2

    Potom do zelí vmícháme ricottu nakrájenou na kostky, osolíme a opepříme. Na dno máslem vymazané zapékací formy položíme 3 lasagne, poklademe je polovinou zelné směsi a postup opakujeme. Vrchní vrstu tvoří lasagne, které zalijeme vejci rozšlehanými se smetanou a solí. Posypeme nasucho opraženými slunečnicovými semínky.

  • 3

    Pokrm pečeme v troubě při 200 stupních Celsia asi 30 minut.

Komentáře k receptu