Rajčatový salát s balkánským sýrem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 300 g Chléb celozrnný žitný
  • 60 g Okurky nakládané
  • 150 g Rajčata
  • 80 g Sýr balkánský
  • 150 g Okurka salátová
  • 20 ml Balsamico ocet
  • 30 ml Olej olivový extra panenský
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 270 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 816 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 14.2 mg
  • Draslík 250.3 mg
  • Vláknina 8707.8 mg
  • Vitamín A 8707.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata a salátovou okurku nakrájíme na kostičky, kyselou okurku a cibuli nadrobno. Zakápneme olivovým olejem, balsamikovým octem, osolíme a opeříme.

  • 2

    Balkánský sýr necháme okapat a rukama rozdrobíme do salátu.

  • 3

    Vše spolu promícháme a necháme chvíli uležet. Salát podáváme dobře vychlazený. Dobře chutná s celozrnným pečivem.

Komentáře k receptu