Houbové rizoto s rukolou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 500 g Houby čerstvé
  • 100 g Rukola
  • 250 g Rýže carnaroli
  • 400 ml Vývar zeleninový
  • 250 ml Alpro soya cuisine
  • 3 ks Tymián čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 518 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 589 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 1.8 mg
  • Draslík 1083.1 mg
  • Vláknina 22069.4 mg
  • Vitamín A 22069.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 72.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a česnek nakrájíme na kostičky. Očištěné houby nakrájíme na sousta. Rukolu opláchneme a otřepeme dosucha.

  • 2

    V pánvi zahřejeme olivový olej a necháme na něm zesklovatět česnek a cibuli. Poté na oleji opečeme houby, které prozatím odložíme. Vložíme do pánve rýži a lístky tymiánu, krátce osmahneme a zalijeme polovinou zeleninového vývaru.

  • 3

    Podle chuti osolíme, opepříme a dochutíme cayenským pepřem. Za občasného míchání budeme vařit asi 25 minut. V průběhu vaření postupně podle potřeby přidáváme vývar a Alpro soja cuisine.

  • 4

    Po dovaření rýže vložíme houby, krátce ještě povaříme a silně okořeníme. Vmícháme nakrájenou rukolu a ihned podáváme.

Komentáře k receptu