Oříškové tyčky s polevou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Máslo čerstvé
  • 100 g Ořechy lískové
  • 100 g Cukr krupice
  • 50 g Tuk ztužený
  • 150 g Čokoláda na vaření
  • 240 g Mouka pšeničná hladká
  • 0.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Hřebíček
  • 2 polévková lžíce Kakao - prášek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 592 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 122.6 mg
  • Draslík 114.4 mg
  • Vláknina 5809.1 mg
  • Vitamín A 5809.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z prosáté mouky, mletých oříšků, cukru, kakaového prášku, skořice, mletého hřebíčku, nastrouhané citrónové kůry, změklého másla a žloutků vypracujeme hladké těsto. Ve fólii ho uložíme alespoň na hodinu do chladničky.

  • 2

    Poté těsto po částech vkládáme do strojku a oddělujeme stejně dlouhé tyčky. Klademe je na plech vyložený pečícím papírem.

  • 3

    Když tyčky vychladnou, namáčíme je do půlky čokoládovou polevou.

  • 4

    Polevu připravíme rozpuštěním čokolády a tuku ve vodní lázni. Polevu mícháme, dokud se čokoláda s tukem nespojí.

Komentáře k receptu