Tortellini z oblasti Emilia-Romagna

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 90 g Salám Mortadela
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 250 g Mleté kuřecí maso
  • 300 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Šalvěj čerstvá
  • 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Sýr Parmezán
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 814 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 2424 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 276.4 mg
  • Draslík 560.2 mg
  • Vláknina 1179.7 mg
  • Vitamín A 1179.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme nádivku. V pánvi necháme zpěnit máslo, vložíme kuřecí mleté maso, nakrájený rozmarýn a šalvěj. Dochutíme solí a pepřem a přimícháme nastrouhaný muškátový oříšek. Často mícháme a restujeme 5 minut. Maso se snažíme oddělit na co nejmenší kousky.

  • 2

    Do pánve přilijeme vývar, zamícháme a vaříme bez poklice 20 minut mírným varem, abychom měli maso poměrně suché. Poté necháme vychladnout. Přimícháme nastrouhaný parmezán, mortadelu a vejce a vše důkladně promícháme.

  • 3

    Dále vyválíme 50 cm dlouhý plát těsta. Kráječem na ravioli se zvlněným okrajem vykrojíme z těsta 10 koleček. Do každého kolečka dáme trochu nádivky. Okraje těsta kolem nádivky potřeme vodou.

  • 4

    Naplněná kolečka přehneme tak, aby se kraje úplně přesně nepřekrývaly. Okraje k sobě přimáčkneme. Půlměsíčky obtočíme kolem ukazováčku jedné ruky a vzdálené konce těsta k sobě přimáčkneme.

  • 5

    Těstoviny rozložíme na pomoučněnou utěrku, lehce posypeme moukou a necháme oschnout. Postup opakujeme i se zbývajícím těstem.

  • 6

    V hrnci uvedeme do varu hovězí vývar. Vložíme tortellini a vaříme 5 minut. Vývar ochutnáme a dochutíme dle potřeby solí a pepřem.

  • 7

    Hotové tortellini nalijeme spolu s vývarem do mísy, posypeme trochou nastrouhaného parmezánu a můžeme servírovat.

Komentáře k receptu