Hříbkové lasagne

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 90 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 10 g Bazalka
  • 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 500 g Hříbky čerstvé
  • 300 g Sýr Čedar
  • 150 g Lasagne
  • 500 g Špenát listový mražený
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 90 g Mouka pšeničná hladká
  • 900 ml Mléko plnotučné
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 653 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 1161 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 85.5 mg
  • Draslík 727.6 mg
  • Vláknina 4905 mg
  • Vitamín A 4905 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 948.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na oleji osmažíme v pánvi nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme nakrájené houby a drcený česnek a smažíme 5 minut. Přidáme mouku a mícháme ještě 1 minutu.

  • 2

    Vložíme rajčata, nasekanou bazalku, cukr, sůl a pepř podle chuti. Přikryjeme a podusíme 20 minut.

  • 3

    Bílá omáčka: na pánvi rozpustíme máslo, přidáme mouku a mícháme 1 minutu. Postupně přiléváme mléko. Mícháme a zvolna vaříme 2-3 minuty. Okořeníme, přidáme hořčici a sůl. Pánev odstavíme.

  • 4

    Osolíme a opepříme vykapaný špenát. Lžící vytvarujeme ze špenátu 24 kuliček.

  • 5

    Do zapékací mísy dáme jednu třetinu houbové směsi a navrch dáme 8 špenátových kuliček. Pokryjeme jednou třetinou omáčky a jednou třetinou sýra. Nahoru položíme polovinu předvařených lasagní. Vrstvy opakujeme a na závěr je posypeme sýrem.

  • 6

    Zapékáme 35 minut v troubě na 190 °C, až jsou lasagne do zlatohněda zapečené.

Komentáře k receptu