Dobrý medovník
Suroviny
- 200 g Ořechy vlašské
 - 100 g Tuk
 - 200 g Džem rybízový
 - 13 g Kypřicí prášek do pečiva
 - 200 g Cukr moučkový
 - 200 g Cukr moučkový
 - 700 g Mouka pšeničná hladká
 - 300 g Máslo jihočeské
 - 10 g Vanilka mletá
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 6 dl Mléko polotučné
 - 1 dl Rum
 - 3 polévková lžíce Med včelí
 - 6 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Soda jedlá
 - 2 polévková lžíce Máslo jihočeské
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 515 kcal
 - Sacharidy 58 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 93 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 56.8 mg
 - Draslík 127.8 mg
 - Vláknina 1412 mg
 - Vitamín A 1412 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.3 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na vál vysypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, kam rozklepneme celá vejce, vysypeme kypřící prášek, přidáme tuk, cukr, med, sodu a rukama vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na tři díly. Každý díl válečkem rozvalíme na plát o velikosti plechu a vysoký 5 mm. Plech vymažeme máslem, na něj rozložíme vyvalený díl, propícháme vidličkou a každý zvlášť upečeme v teplé troubě.
 - 
                                2
Upečené platy potřeme rumem, natřeme náplní, naskládáme je na sebe a necháme celou noc v chladu odležet. Druhý den povrch potřeme rybízovým džemem, pokapeme citrónovou šťávou, posypeme pomletými ořechy a nakrájíme na řezy.
 - 
                                3
Náplň: Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mouku, cukr osmažíme, přilijeme mléko, vanilku a ještě teplé dobře rozmixujeme.