Polévka ze srnčího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Houby čerstvé
  • 500 g Srnčí plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Majoránka
  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.28 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 313 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 200 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 102.2 mg
  • Draslík 764.4 mg
  • Vláknina 19163 mg
  • Vitamín A 19163 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou srnčí plec s oloupanou a rozpůlenou cibulí, solí a pepřem vložíme do studené vody a pomalu vaříme doměkka. Poté vývar přecedíme, maso necháme zchladnout a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    V mezičase na oleji podusíme drobně pokrájené houby.

  • 3

    V silnostěnném hrnci připravíme světlou jíšku z hladké mouky a másla, kterou rozředíme přecezeným vývarem, přidáme prolisovaný česnek, udušené houby a zvolna provaříme alespoň patnáct minut.

  • 4

    Před koncem varu do polévky vložíme pokrájené maso a majoránku. Před podáváním do polévky vmícháme posekanou petrželovou nať.

Komentáře k receptu