Mrkev s vodnicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 232 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 238 g
 - Sodík 740 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 9 mg
 - Draslík 382.5 mg
 - Vláknina 13138.1 mg
 - Vitamín A 13138.1 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 64.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na kousky nakrájenou zeleninu dáme do hrnce s vývarem, máslem, cukrem, solí a pepřem. Uvedeme do varu. Podusíme přikryté asi 10 minut, až do změknutí zeleniny.
 - 
                                2
Sejmeme pokličku a prudce podusíme, až se tekutina vypaří a vytvoří na zelenině lesklou vrstvu. Vmícháme bylinky a servírujeme.