Ořechový a špenátový pilaf
Suroviny
- 60 g Pistácie
 - 10 g Houby sušené
 - 225 g Špenát listový čerstvý
 - 225 g Rýže Basmati
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 0.5 kávová lžička Skořice mletá
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 4 ks Hřebíček
 - 0.5 ks Chilli paprička
 - 1 špetka Šafrán
 - 1 stroužek Česnek
 - 3 dl Voda pitná
 - 1.75 dl Vývar zeleninový
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 263 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 450 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 0.8 mg
 - Draslík 680.8 mg
 - Vláknina 12089.2 mg
 - Vitamín A 12089.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.1 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do malé misky dáme houby, přelijeme horkou vodou a necháme máčet 30 minut. Do mísy dáme rozetřený česnek, pokrájenou cibuli, zázvor, olej a chilli papričku. Přikryté vaříme 2 minuty.
 - 
                                2
Rýži propláchneme a vmícháme do mísy společně s nastrouhanou mrkví. Pod pokličkou vaříme minutu.
 - 
                                3
Scedíme a nakrájíme houby. Tekutinu hub přilijeme k vývaru. Přelijeme jím rýži. Vmícháme, hřebíčky, houby, skořici, 0.5 lžičku soli a šafrán. Pod pokličkou vaříme 10 minut. Poté necháme odstát 10 minut.
 - 
                                4
Dáme do mísy špenát a pod pokličkou vaříme 3 minuty s jedním promícháním. Poté necháme okapat a nasekáme ho.
 - 
                                5
Vmícháme do rýže špenát, nasekaný koriandr a pistáciové oříšky. Osolíme a opepříme.
 - 
                                6
Ihned podáváme.