Tokáň ze zajíce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 326 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 670 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 134.8 mg
 - Draslík 591.6 mg
 - Vláknina 1405 mg
 - Vitamín A 1405 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 55.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zaječí maso zvolna uvaříme ve slané vodě. Vychladlé nakrájíme na nudličky, zakapeme citronovou šťávou a necháme odležet.
 - 
                                2
Mezitím nakrájíme slaninu na kostičky, vyškvaříme a osmažíme na ní cibuli nadrobno. Přidáme maso a opékáme asi 10 minut ze všech stran. Přidáme protlak, osmahneme a mícháme, až se spojí s omastkem. Podlijeme vývarem z masa a zakryté dusíme pozvolna 30 minut, občas zamícháme a podlijeme vínem. Když je maso měkké, zalijeme smetanou s moukou a povaříme. Dochutíme solí, pepřem a tymiánem.