Salát ze slávek s medem
Suroviny
- 300 g Rajčata
 - 50 g Salát ledový
 - 50 g Rukola
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Citrony
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cibule červená
 - 2 l Voda pitná
 - 1 kg Mušle slávky
 - 1 polévková lžíce Med včelí
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Olej chilli
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 235 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 654 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 128.4 mg
 - Draslík 755.4 mg
 - Vláknina 4235.7 mg
 - Vitamín A 4235.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.3 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slávky rozmrazíme, umyjeme a vložíme do hrnce s vařící vodou na 7 minut. Uvařené scedíme, necháme vychladnout, vyloupneme je z mušlí. Na pánvi zahřejeme olej, přidáme drobně nasekanou cibuli, rozpůlená rajčata, orestujeme, vsypeme slávky a restujeme do změknutí.
 - 
                                2
Na talíř položíme listy ledového salátu, naaranžujeme slávky s rajčaty, přidáme rozpůlené listy rukoly, nakonec vše zalijeme dresinkem a podáváme.
 - 
                                3
Dresink: Vejce rozklepneme, žloutky odložíme stranou, bílky do misky, vidličkou rozšleháme do husté pěny, přidáme med, chilli olej, vymačkanou šťávu ze 2 citrónů, podle chuti sůl, pepř, důkladně promícháme a zalijeme na talíři připravený salát. Nakonec přidáme ještě plátek citrónu.