Vepřové plátky s bílými fazolemi a rajčaty po kreolsku
Suroviny
- 450 g Vepřové maso libové
 - 60 g Špenát listový čerstvý
 - 250 g Rajčata Cherry
 - 400 g Fazole cannellini
 - 3 kávová lžička Olej olivový
 - 3 kávová lžička Kreolské koření
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Limetková šťáva
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 419 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 1540 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 81 mg
 - Draslík 653.1 mg
 - Vláknina 3999.8 mg
 - Vitamín A 3999.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 57.2 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2847.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Předehřejeme troubu na 200°C. Naklepané vepřové plátky pokapeme lžičkou olivového oleje, zasypeme kreolským kořením, vložíme do pekáče a pečeme 30 - 40 minut.
 - 
                                2
Na pánvi rozpálíme 2 lžičky olivového oleje, přidáme prolisovaný česnek, na plátky nakrájenou malou červenou cibuli, zelenou papriku zbavenou semínek a nakrájenou na plátky, pepř a minutu opékáme. Pak přidáme 1 lžičku kreolského koření, rozkrojená cherry rajčátka a další minutu smažíme. Do připravené směsi zamícháme propláchnuté a scezené konzervované fazole cannellini, šťávu z limetky, špenátové listy, sůl a pepř. Talíře poklademe špenátovými listy, na ně rozdělíme zeleninovou směs. Masem nakrájeným na plátky poklademe zeleninovou směs a podáváme.