Těstovinový krevetový salát
Suroviny
- 300 g Těstoviny konzumní
 - 200 g Krevety tygří - loupané
 - 1 ks Citrony
 - 1 hrst Bazalka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 stroužek Česnek
 - 1.5 l Voda pitná
 - 0.75 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Rozmarýn sušený
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 336 kcal
 - Sacharidy 62 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 113 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 52.5 mg
 - Draslík 77.1 mg
 - Vláknina 2783.3 mg
 - Vitamín A 2783.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V dostatečném množství osolené vody uvaříme těstoviny. Uvařené slijeme do síta, zchladíme pod studenou vodou a necháme okapat.
 - 
                                2
Na 2 lžících olivového oleje opečeme po obou stranách na pánvi krevety. Opečené vyjmeme a pokapeme citronovou šťávou.
 - 
                                3
Do pánve přidáme zbylý olivový olej, rozehřejeme a na něm dozlatova osmahneme oloupaný a jemně nasekaný česnek. Přimícháme bazalku a rozmarýn, necháme vychladnout.
 - 
                                4
Okapané studené těstoviny smícháme s krevetami, přidáme osmahnutý česnek s bylinkami.
 - 
                                5
Salát na talíři ozdobíme rozmarýnem, lístky bazalky a plátky citronu.