Volská oka s cibulovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 150 ml Zakysaná smetana
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 500 ml Mléko plnotučné
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 špetka Kari koření
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 446 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 211 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 279.8 mg
  • Draslík 237.5 mg
  • Vláknina 2586.6 mg
  • Vitamín A 2586.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nahrubo, pažitku jemně nasekáme.

  • 2

    V mléce na mírném plameni vaříme cibuli s bobkovým listem, solí a pepřem. Po čtvrt hodině cibuli odstavíme a necháme vychladnout. Poté vyjmeme bobkový list, přidáme kari koření, mletou papriku a směs rozmixujeme dohladka.

  • 3

    V rendlíku z mouky a másla usmažíme světlou jíšku, rozšleháme ji s cibulovým krémem a na mírném plameni za častého míchání vaříme alespoň 15 minut. Na závěr zašleháme kysanou smetanu a prohřejeme.

  • 4

    Na pánvi na oleji usmažíme volská oka. Servírujeme na nahřátých talířích přelitá cibulovým krémem a posypaná pažitkou.

Komentáře k receptu