Horký švestkový kompot s rozinkami a sherry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 290 kcal
 - Sacharidy 76 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 9 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 76 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 937.4 mg
 - Vláknina 14427.8 mg
 - Vitamín A 14427.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sušené švestky rozčtvrtíme a vypeckujeme. Nasypeme do hrnce, přidáme všechny ostatní ingredience, na několik hodin odložíme. Když ovoce změkne, vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a necháme zhoustnout. Mezitím občas promícháme.
 - 
                                2
Kompot ihned horký podáváme.