Jelení závitky se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 160 g Cibule
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 90 g Okurky nakládané
  • 600 g Rýže dušená
  • 250 g Smetana 16% (pochoutková)
  • 10 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 1 g Tymián sušený
  • 120 g Hořčice kremžská
  • 900 g Jelení kýta
  • 2 ks Masox
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 706 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 1908 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 174.8 mg
  • Draslík 732.6 mg
  • Vláknina 4196.7 mg
  • Vitamín A 4196.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso z odblaněné jelení kýty nakrájíme na plátky a důkladně rozklepeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, anglickou slaninu na tenké plátky, kyselé okurky také na plátky. Každý plátek masa z jedné strany pomažeme kremžskou hořčicí, poklademe plátky slaniny, na ně položíme po jednom plátku okurky, maso zabalíme do závitků, ovážeme nití, osolíme, opepříme a lehce obalíme v hladké mouce.

  • 2

    V pánvi rozpustíme máslo, přiložíme závitky a osmažíme po obvodu dorůžova. Závitky přendáme do pekáčku, na zbylém másle v pánvi osmahneme cibuli a přidáme k masu. Podlijeme vodou, přihodíme dvě kostky masoxu, okořeníme jalovcem, tymiánem, pekáček dáme do trouby a pečeme téměř doměkka. Nakonec přimícháme smetanu a dopečeme.

  • 3

    Závitky rozdělíme na talíře, doplníme dušenou rýží a přelijeme smetanovou omáčkou.

Komentáře k receptu