Pečené cukroví pro celiaky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka pohanková
  • 300 g Cukr moučkový
  • 3 kávová lžička Cukr vanilka
  • 6 polévková lžíce Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 400 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 3.4 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, másla a bílého vína utvoříme těsto, které necháme do druhého dne v lednici odpočinout. Druhý den pomocí tvořítka na sušenky vytlačíme z těsta různé drobné tvary, které pečeme ve vyhřáté troubě dorůžova. Upečené tvary obalujeme ihned potom, co je vyndáme z trouby, v moučkovém cukru, ve kterém jsme rozmíchali 3 lžičky vanilkového cukru.

Komentáře k receptu