Zeleninová polévka s parmezánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 165 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Brambory
  • 60 g Cibule
  • 150 g Cuketa
  • 150 g Hrášek
  • 180 g Mrkev kořen
  • 100 g Rajčata
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 60 g Celer řapíkatý
  • 200 g Fazole bílé
  • 130 g Kroupy ječné
  • 40 ml Olej olivový
  • 2000 ml Voda pitná
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 504 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 118 g
  • Sodík 300 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 8.5 mg
  • Draslík 430.2 mg
  • Vláknina 16716.2 mg
  • Vitamín A 16716.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu očistíme a pokrájíme na drobné kostičky. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Sýr nastrouháme.

  • 2

    Olej rozpálíme a osmahneme na něm cibuli s česnekem, přidáme brambory, celer a mrkev a krátce opečeme. Poté přilijeme vodu, přisypeme propláchnuté fazole a kroupy. Přiklopené vaříme na mírném plameni 120 minut. Poté vsypeme zbytek zeleniny a vaříme dalších 20 minut.

  • 3

    Polévku osolíme a opepříme dle chuti, servírujeme posypanou sýrem.

Komentáře k receptu