Dušená pečeně na víně
Suroviny
- 150 g Cibule
 - 70 g Máslo čerstvé
 - 400 g Rajčata
 - 900 g Vepřová pečeně
 - 150 ml Víno červené
 - 50 ml Voda pitná
 - 500 ml Hovězí vývar základní
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Tymián sušený
 - 1 polévková lžíce Solamyl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 852 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 69 g
 - Sodík 751 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 183 mg
 - Draslík 1056.1 mg
 - Vláknina 3959.4 mg
 - Vitamín A 3959.4 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.5 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Opláchnuté a osušené maso posypeme solí a pepřem. Rajčata nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno.
 - 
                                2
Maso na másle osmažíme ze všech stran, vsypeme cibuli a osmažíme. Maso zalijeme vínem, vývarem a pod poklicí na mírném plameni dusíme. Po chvíli přidáme pokrájená rajčata, tymián a dusíme zhruba 40 minut.
 - 
                                3
Měkké maso vyjmeme a držíme na teple. Omáčku propasírujeme, osolíme, opepříme, vmícháme solamyl rozmíchaný s vodou a povaříme do zhoustnutí.
 - 
                                4
Maso nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou.