Grilované bílé klobásy na jehle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Klobása bílá
  • 150 g Cibulka jarní
  • 80 g Křen
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 100 ml Olej slunečnicový
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 4 ks Jalovec
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Hřebíček
  • 6 ks Pepř černý celý
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 690 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 16 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 278.2 mg
  • Vláknina 4486.2 mg
  • Vitamín A 4486.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 92.1 mg
  • Vitamín E 11.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Klobásy nakrájíme nakoso na špalíčky 3 cm dlouhé. Omyté papriky zbavíme semen a nakrájíme je na čtverce, jarní cibulky nakrájíme na čtvrtky.

  • 2

    Na marinádu v hmoždíři roztlučeme hřebíček, jalovec, bobkový list a pepř a vše dobře promícháme s olejem a solí. Klobásky i zeleninu přelijeme marinádou a necháme chvíli odležet.

  • 3

    Marinované klobásky napichujeme střídavě s paprikou a cibulkami na jehly a klademe na rošt potřený olejem. Za občasného obracení 10 minut grilujeme.

  • 4

    V mezičase nastrouháme očištěný a opláchnutý křen, který zakapeme citronovou šťávou.

  • 5

    Hotové klobásky podáváme s připraveným křenem.

Komentáře k receptu