Kořeněné telecí řízky na víně
Suroviny
- 600 g Telecí kýta
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 40 g Mouka pšeničná hladká
 - 200 g Hroznové víno
 - 30 ml Olej rostlinný
 - 250 ml Hovězí vývar základní
 - 200 ml Víno bílé
 - 0.25 kávová lžička Nové koření mleté
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 špetka Kmín mletý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 415 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 360 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 126 mg
 - Draslík 725.8 mg
 - Vláknina 1027.5 mg
 - Vitamín A 1027.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.7 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, okořeníme a obalíme v mouce. Řízky z obou stran osmažíme na másle s olejem dozlatova, zalijeme vývarem a dusíme, až je maso měkké.
 - 
                                2
Udušené řízky vyjmeme a držíme na teple. Šťávu zredukujeme, zaprášíme zbylou moukou a zasmažíme. Poté zalijeme vínem a dobře za stálého míchání provaříme. Do hotové omáčky vrátíme řízky a necháme přejít varem.
 - 
                                3
Maso podáváme přelité omáčkou a obložené hroznovým vínem.