Jehněčí svíčková ve vinné marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 31 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Jehněčí maso
  • 150 ml Víno červené
  • 100 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Mouka kukuřičná
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 1.5 polévková lžíce Worcester
  • 1.5 polévková lžíce Sójová omáčka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 435 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 51 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 160 mg
  • Draslík 56.9 mg
  • Vláknina 244.6 mg
  • Vitamín A 244.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1900.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí svíčkovou potřeme marinádou a necháme pod fólií asi půl hodiny marinovat. Poté maso na grilu, který jsme předehřáli na střední teplotu, opékáme ze všech stran asi 8 minut. Grilované maso necháme chvilku stát a nakrájíme na plátky o tloušťce asi 2,5 cm. Podáváme polité zbylou vinnou marinádou, kterou jsme zahřáli.

  • 2

    Na vinnou omáčku na mírném plameni svaříme víno, jemně posekané lístky tymiánu, sůl, pepř, worcester, sójovou omáčku a prolisovaný česnek. Ve vodě rozmícháme kukuřičnou mouku a zahustíme jí omáčku. Na mírném plameni povaříme do zhoustnutí asi 5 minut.

Komentáře k receptu